Svijet u kojem živimo

Nije dugo postavio ništa na svoj fejsbuk. Prošlo je već tri dana. Razmišlja da opali još jedan selfi. U novoj košulji. Namješta se, uvija sopstveno tijelo kako bi logo na lijevoj strani bio prepoznatljiv i vidljiv. Da prvo on upadne u oči. Da nije badava kupovao taj skupi dio odjeće. Koji ga definiše i čini čovjekom.

Nakon ispaljenih stotinjak slika, nezadovoljan ni s jednom, briše sve. Šta da radi? Da slika mačku? Mrsko mu sad i nju maltretirati. Ona slabo saradjuje, ne slijedi njegove upute pa vrlo rijetko ispadne kul. Ne bude ni dvjesto reakcija.

Čekaj! Nije dugo postirao nešto iz restorana. Mora naći neki hip, kul & seksi. Sa dobrim osvjetljenjem i obilnim porcijama. Da to ispadne kako valja. Zna jedan riblji, tu u blizini, u komšiluku. Nije baš ljubitelj morske hrane, cijene su poprilično visoke, jelo nije baš najukusnije, ali zato slike…ko iz profesionalnog studija uzete sa najskupljom kamerom.

Sjeda za sto. Naručuje jastoga. Nije nešto lud za njim ali djeluje zaista impozantno kad se donese na velikom ovalnom tanjiru. Koji takodjer izgleda fantastično. Ne voli prilog koji ide uz to. Neugodnu mu da pita da donesu pomfrit umjesto krompir salate. Ko najveći krkan. Ješće sve to na silu. Na kraju krajeva nije on došao u restoran da se najede, nego da slika.

Uzeo je predivne fotke. Prije nego što ih provuče ispod filtera i postavi na mreže, odlučuje da pojede koliko već može, makar četvrtinu. Onako kao što otmjeni rade. Od prvog zalogaja je nešto krenulo kako ne treba, okus je bio čudan. Pripisuje to sebi. Kao što je već napomenuto, rakovi i školjke nisu kotirali visoko na listi njegovih favorita, ali zarad popularnosti (poput ljepote) bol se mora istrpiti.

Dolazi kući. Dok bira pet od pedesetak škljocnutih jastoga, dodje mu muka. Nešto nije štimalo sa večerom. Vjerovatno je jastog u pitanju. Nikad više u taj restoran. Tri puta se ispovraćao. Kao kod najgorih pijanstava. Pije tekućinu, skuvao je čaj od kamilice da se stomak malo smiri.

Vraća se društvenim mrežama.
Postavlja savršene slike. Jastog se kočoperi u gro planu, kao da je živ. Ukucava komentar ispod slika
“Predivno, baš po mom ukusu. Nisam dugo ovako uživao. Vrijedilo je svakog dolara! Topla preporuka!”

Nakon tridesetak sekundi počinje pljusak lajkova.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s