Za Deset, Najkasnije za Petnaest Godina

Za deset, najkasnije petnaest godina, unuci i praunuci vojnika poraženih vojski iz prošlih svjetskih ratova će tražiti odštetu za duševnu bol nakon saznavanja bolne istine da su im preci prikazani kao gubitnici. Tvrdiće da su ti ratovi beskrupulozna laž i loša fikcija. Ako je suditi prema nekim informacijama iz najviših krugova, tužitelji imaju realne šanse da dobiju. Istorijski fakti se ne mogu više smatrati mjerodavnim jer su ih pisali pobjednici, a odbrana neće moći pred sud izvesti nijednog živog svjedoka da opovrgne optužnicu.

Za deset, najkasnije petnaest godina, brak sa životinjama će biti normalna stvar. Zagovornici će se pozivati na slobodu izbora i jednakost živih bića. Ako se može piti mlijeko od krava zašto se iste ne bi mogle i ženiti. Logično.

Za deset, najkasnije petnaest godina, doći će se vrlo blizu rješenja problema svih balkanskih plemena. Ostaće samo oni marginalni, kako podijeliti Bosnu i tome slično.

Za deset, najkasnije petnaest godina, Mik Dzeger će još uvijek pjevati Satisfiction. Idol miliona javno će izjaviti da mu njegova najnovija dvadesetogodišnja supruga pruža neiscrpnu energiju. Iskrena ljubav. Simbioza iskustva i mladosti.

Za deset, najkasnije petnaest godina, skoro pa da neće biti izlaska iz stanova i kuća, sve će se raditi iz udobnosti svog doma i sve će se dostavljati na kućni prag. Idući korak će biti ograničenje na spavaće sobe a konačno rješenje neustajanje iz kreveta i 12 televizora na zidu. To će biti sloboda dostojna čovjeka.

Za deset, najkasnije petnaest godina, Putin će zakoračiti u svoj, pretposljednji, petogodišnji mandat. Za deset, najkasnije petnaest godina, u Americi će doći do fuzije demokrata i republikanaca u jednu stranku. Nakon višegodišnjeg istraživanja doći će do zaključka da su im strateški ciljevi i programi identični. Da pišaju u istu tikvu.

Za deset, najkasnije petnaest godina, bogati će moći naručiti bombardovanje gradova u trećem svijetu. Video igrice, ma koliko bile vjerodostojne, ipak ne mogu pogoditi boju prave ljudske krvi.

Za deset, najkasnije petnaest godina, društvo za zaštitu morala i ćudoredja će pisati peticiju da se promjeni izgled voću, pogotovo onom koja imaju falusne oblike. ( Ipak se to stavlja gdje kruh sveti ulazi). Tražiće se da se voće i povrće proizvodi u kockastom obliku, da se lakše slaže u frižider.

Za deset, najkasnije petnaest godina, umjetnička djela Adolfa Hitlera će se uporedjivati sa Pikasom i dostizaće vrtoglave cijene. U biografiji autora će pisati da je preminuo iznenada, prirodnom smrću.

Za deset do petnaest godina, ješće se ćevapi od heljde. Mladi će se sa gnušanjem prisjećati da su stariji, ne tako davno, jeli životinjsko meso.

Za deset, najkasnije petnaest godina, žene će imati četiri dojke a muškarci dva penisa. Jedan za radne dane a drugi za vikende.

Za deset, najkasnije petnaest godina, moći ćemo vaditi iz ormara i mjenjati lica po potrebi. Neće biti potrebe za iskazivanjem bilo kakvih emocija. Samo namakneš novo lice i nasmijan čitav dan.

Za deset, najkasnije petnaest godina, će prije prikazivanja starijih filmove upozoravati one mladje od 18 na uznemiravajuće scene pokazivanja emocija. Glavni junaci će gorko plakati ili se od srca smijati.

Za deset, najkasnije petnaest godina, knjige će se pisati na dvije stranice a pjesme će trajati 10-15 sekundi. Toliko će trajati fokus novih konzumenata. Stariji će se još mučiti sa debelim knjigama i dugim melodijama dok neshvaćeni ne pocrkaju.

Za deset, najkasnije petnaest godina, ćemo se vakcinisati tri puta na dan. Da budemo otporni na istinu, moral i zdrav razum.

Za deset, najkasnije petnaest godina, bogate hulje će biti besmrtne.

Za deset, najkasnije petnaest godina, kurvini sinovi će biti proglašavani svecima.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s