Za Milion Godina

1985 godina je bila godina kad je sir Bob Geldolf okupio raju i napravio Live Aid, humanitarne koncerte za pomoć gladnima u Africi. Prvi koncert je održan u Londonu pred 72000 gledalaca a drugi sutradan u Filadelfiji pred 89484 gledaoca.

Jedan od kurioziteta je da je Phil Collins uspio da bude učesnik na oba.

Gledajući sve to ekipa koja je bila okupljena oko beogradske muzičke emisije Hit Meseca dolazi na ideju da napravi nešto slično i u tadašnjoj Jugoslaviji. Okupljaju se pop-rock muzičari od Triglava do Djevdjelije i jednog vikenda, za tri dana, snimaju čuvenu kompoziciju Za Milion Godina.

Pjesma Za Milion Godina je puštena preko video zida za vrijeme koncerta u Filadelfiji izmedju nastupa Black Sabbath-a i Run DMC-a.

Na koncertu povodom istog dogadjaja skupilo se na beogradskoj Marakani oko 20000 gledalaca. Posjeta bi bila mnogo veća da nije bilo jake kiše koja je padala tokom cijelog koncerta i da je uprava stadiona pustila gledaoca na teren.

Eto, tako je to bilo nekad. Ovaj video dole izaziva velike emocije autoru ovog teksta. Kažu mnogi da se treba kaniti prošlosti i onoga šta je bilo i da se treba okrenuti sadašnjem momentu i budućnosti. Ne znam kako vama ali sadašnji moment je grozan a budućnost ne obećava ništa dobro.

Živjeli !!!

( Svaki komentar, sjećanje na ovaj tekst i na sam dogadjaj je dobro došao. Komentar možete ostaviti na ovoj stranici dole ispod videa. )

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s